om

 

okw500Offentlige institutioner:

Lad mig fremvise jeres kvaliteter

Jeg har set det med egne øjne så mange gange gennem årene:Den enorme forskel der er på kvaliteten af et stykke pædagogisk arbejde, og hvor vellykket kommunikationen er omkring netop disse kvaliteter.

Jeg tænker i særdeleshed på en institutions eksterne kommunikation. Men jeg vil også påstå at enhver institution med pædagogisk arbejde kan nyde godt af, at optimere deres egen, interne kommunikation.

Jeg vil også påstå at de to typer af kommunikation dybest set ikke kan adskilles: De er to sider af den samme sag.

Denne forskel har konsekvenser:
• Institutionens pædagogiske arbejde høster mindre anerkendelse
• institutionens ansatte har ikke et fokuspunkt hvori, at de kan spejle deres faglige glæde og stolthed.

Tager jeg ‘virksomhedsbrillerne’ på, så er konsekvenserne også
• at ‘kunder’ er utilstrækkeligt bevidste om kvaliteten at den vare de modtager. Sådanne ‘kunder’ er selvfølgelig sværere at ‘holde i butikken’.
• at potentielt nye ‘kunder’ udebliver: De får opfyldt deres behov andre steder; eller de finder aldrig ud af, at de har disse behov.

Det er selvfølgelig åbenlyst at ingen virksomheder ønsker sig nogle af de nævnte konsekvenser. Alligevel forstår jeg fuldt ud den institution der foretager det aktive valg, at drive sit virke uden at bruge megen tid, kræfter og ikke mindst penge på, at højne sin kommunikation. Ja, mange steder er det vel ikke velset hos de lokale politikere, at man søger at hverve  stemmer  kunder ved hjælp af trykt materiale: Folk kan jo se hvad de skal kunne se på nettet!

Der er dog alligevel to grunde til at jeg fuldt ud forstår den offentlige virksomhed der ikke henter et grafisk bureau ind fra gaden:
• Budgettet vil være brugt inden bureauet når at sige ordet ‘visuel identitet’.
• Eller kampen for at fÃ¥ bureauet til at tage deres ‘virksomheds-briller’ af vil være for hÃ¥rd.

Min baggrund i både undervisnings- og pædagogiske miljøer betyder, at jeg ikke er helt ligesom som gadens andre grafiske bureauer:
Min glæde ved grafisk at vise smukt pædagogisk og didaktisk virke er allerede resulteret i mere end 10 års professionelle grafiske produkter i alt fra t-shirts til musemåtter til hjemmesider til videoer og til større tryksagsproduktioner.

Og jeg har stor erfaring for at det er muligt og vise jeres kvaliteter frem; via tillidsfuldt samarbejde.
/ Jesper